In uitvoering: VVE Leeuwenflat te Rotterdam

Afbeelding

In 2013 is door Mulcoflex BV als hoofdaannemer gevelonderhoud uitgevoerd aan de Leeuwenflat te Rotterdam. De uitgevoerde werkzaamheden bestonden uit o.a. het chemisch reinigen van de gevels en betonplaten, vervangen van defecte raamdorpelstenen en vervangen van voegwerk waterslagen, plaatselijk voegwerk herstel en kitvoegen in gevels en tussen betonplaten vervangen. Na melding van enige bewoners dat enige gevelvlakken los zouden staan is een gevelonderzoek uitgevoerd door Nebest, een onafhankelijk ingenieursbureau. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat met name in de kopgevels onvoldoende spouwankers aanwezig zijn waardoor op korte termijn maatregelen noodzakelijk zijn.Daar ook het schilderwerk uitgevoerd moest worden en de investering welke dit met zich meebrengt is in overleg met het bestuur besloten de verankeringswerkzaamheden van de gevel en het schilderwerk meervoudig aan te besteden.

Afbeelding

JCS BV uit Den Haag heeft de beste aanbieding gedaan voor het uitvoeren van de gevelwerkzaamheden aan de kopgevels.

Afbeelding

Schildersbedrijf Hoftijzer BV heeft de beste aanbieding gedaan voor de uitvoering van het buitenschilderwerk. Op 7 mei 2014 zijn JCS BV en Schildersbedrijf Hoftijzer BV begonnen met de voorbereidende werkzaamheden als aanvoer van de bereikbaarheidsvoorzieningen. De werkzaamheden van JCS  BV zullen naar verwachting tot eind juni 2014 duren. Dan zijn de gevels verankerd, het metselwerk hersteld en de kopgevels en omkanten tot aan het eerste kozijnen gehydrofobeerd met Prevosil GB. Ook zullen er extra dilatatievoegen worden aangebracht.

Schildersbedrijf Hoftijzer voert vooruitlopend op de schilderwerkzaamheden houtrotherstel uit.

Afbeelding

Het schilderwerk wordt uitgevoerd conform een verftechnisch advies van Sigma Coatings en zal naar verwachting begin oktober 2014 worden afgerond. Het beheer van deze VVE is in handen van VVEPROFS BV uit Mijdrecht. De projectleiding namens de vereniging wordt door Hoogendoorn Beheer, Onderhoud en Advies uitgevoerd, zodat er een aanspreekpunt is, korte lijnen en kritische kwaliteitsbewaking. Uw bezit is bij ons in goede handen.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “In uitvoering: VVE Leeuwenflat te Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s