Gebouw Zang- en Vriendschap te Haarlem

Het oudste (koninklijke) mannenkoor van Nederland, Zang- en Vriendschap te Haarlem heeft een schitterend verenigingsgebouw. Als “buurman” van de Grote Sint Bavo-kerk in het gezellige centrum van Haarlem worden in het gebouw wekelijks de kelen geoefend en gesmeerd wat het gezelschap internationaal aanzien heeft gegeven.

DSC01769

Sedert 2010 is Hoogendoorn Beheer, Onderhoud en Advies betrokken bij het gebouw van Zang- en Vriendschap.

Nadat in 2010 de meerjaren onderhoudsbegroting is opgesteld voor het technisch onderhoud van het gebouw, zijn de nodige maatregelen gerealiseerd om dit clubhuis weer voor jaren als thuishonk te doen functioneren.

In de afgelopen jaren is in de schil het buitenschilderwerk uitgevoerd, de lichtstraat vernieuwd. Door strakke afstemming met de eigenaar van de naastgelegen appartementen, Woningstichting Ymere, is door JCS-BV de zijgevel en de achtergevel van de appartementen onderhouden zodat dit weer jaren mee kan. De lekkage welke in de kelder is ontstaan door een gescheurd riool, is grondig hersteld waarbij Hoogendoorn Beheer, Onderhoud en Advies het gehele traject begeleidde, van overleg en vergunningaanvraag bij de gemeente tot de oplevering aan het bestuur van de vereniging Gebouw Zang en Vriendschap.

Ook de verbouwing van het sanitair en de hal- en garderobe is intensief begeleid en voorspoedig verlopen zodat het gebouw weer voldoet aan de wensen des tijds. De laatste schilderbeurt van de zaal was de laatste aanzet voor de volgende honderd jaar Gebouw Zang en Vriendschap.

Hierbij enige foto’s van een lustrum vol kleine en grotere ingrepen aan dit monumentale pand, waarmee het mannenkoor zich positioneert in het Hart van Haarlem.

DSC08829 DSC08832 DSC08834

Vervanging van de lichtstraat van de zaal

DSC08946 DSC08947

Verbouwing van sanitair en hal

DSC08051 DSC08052 DSC07967

Lekkage riolering in kelder

DSC08060DSC08842

Aanpak zijgevel en achtergevel naastgelegen appartementen

Hiermee feliciteren wij het koor met hun schitterend onderkomen.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s